Vine un moment în care fiecărui călător experimentat îi place să fie surprins. Cu un amestec de istorie unică, natură spectaculoasă, orașe și castele medievale fermecătoare și arhitectură surprinzătoare, România merită absolut vizitată. Iată cele 12 motive pentru care ar trebui să faci din această țară frumoasă următoarea ta destinație.

1. Este casa unei naturi uluitoare

ProiDatorită peisajului său variat, România este cea mai diversă țară din Uniunea Europeană din punct de vedere biogeografic. Cu munți acoperiți de zăpadă, dealuri verzi acoperite de păduri și vii, plaje nisipoase ale Mării Negre și cea mai mare și mai bine conservată deltă din Europa, România are ceva pentru toată lumea.

2.Fauna sălbatică este spectaculoasă

România este unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru a observa fauna sălbatică. Adăpostește cea mai mare populație de urși bruni din UE, pădurile sale sunt, de asemenea, un habitat privilegiat pentru râși, lupi, căprioare, capre, bursuci și multe altele. Delta Dunării – paradisul suprem al observatorilor de păsări – și rezervațiile de zimbri sunt o vizită obligatorie pentru orice iubitor de viață sălbatică.

3.Drumeția aici este un punct de mândrie

Nu există o modalitate mai bună de a descoperi munții Carpați decât prin drumeții. Indiferent dacă alegeți o plimbare pentru începători pe șaua muntelui sau o drumeție avansată, veți intra într-un spațiu sălbatic atât de vast încât veți vedea natura într-o lumină cu totul nouă.

4.Minunile naturale

România găzduiește Ghețarul Scărișoara, al doilea cel mai mare ghețar subteran din Europa, vulcanii noroiosi Berca, cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase cascade de pe continent, focurile vii de la Buzău și salina Turda, care găzduiește singurul parc de distracții subteran din lume.

5.Istoria este peste tot

România a fost locuită încă din timpuri preistorice – rămășițele umane vechi de 34.950 de ani găsite la Caraș-Severin în 2002 sunt printre cele mai vechi găsite vreodată în Europa. În timpurile moderne, istoria țării a fost modelată de ideologii și conflicte majore care au măturat Europa, lăsând în urmă un amestec unic de experiențe și valori colective.

6.Există o arhitectură uluitoare

România este plină de comori arhitecturale. În special, Bucureștiul oferă un amestec neobișnuit și uneori neliniștit de stiluri care îmbină formele fermecătoare și aproape organice ale arhitecturii secolului al XIX-lea cu liniile rigide ale arhitecturii staliniste.

7.Mâncare deosebită

Bucătăria românească este construită în jurul mâncărurilor consistente, bogate în calorii, concepute pentru a fi hrana de confort suprem. Având un accent puternic pe gustul și calitatea ingredientelor, vă va cuceri prin senzația sa simplă, inconfundabil de făcut în casă.

8.Sunt festivaluri palpitante din abundență

Festivalurile sunt cea mai plină de viață și cea mai incitantă latură a culturii românești. De la festivaluri locale care adună întregul sat în sărbătorirea unei flori sau fructe locale, până la festivaluri de muzică electronică și muzică și sărbători de muzică clasică de o săptămână, România vă va surprinde prin varietatea culturii sale.

9.Siturile Patrimoniului Mondial sunt uluitoare

România găzduiește nu mai puțin de opt situri din Patrimoniul Mondial care abia așteaptă să fie explorate: bisericile pictate ale Moldovei, cetățile dacice din Munții Orăștiei, centrul istoric al Sighișoarei, Delta Dunării, Pădurile Primești de Fagi din Carpați și altele. regiuni ale Europei (comun), Mănăstirea Horezu, Satele cu biserici fortificate din Transilvania și Bisericile de Lemn din Maramureș.

10.Legendele și obiceiurile fac parte din viața de zi cu zi

În România, legendele și obiceiurile sunt încă vii și ocupă o parte semnificativă a vieții românilor, în special în preajma sărbătorilor religioase. Aproape toată lumea va primi colindă de Crăciun, va vopsi ouă în roșu și le va bate de Paște și își va unge ușile și pervazurile cu usturoi pe Sfântul Andrei pentru a ține la distanță spiritele rele.

11.Cultura populară este încă puternică

Cultura populară românească a cunoscut o revigorare în ultimii ani și este în mod constant redescoperită și reinterpretată de designeri și meșteri locali. În special, bluza tradițională românească, adică este purtată de femei de toate vârstele și sărbătorită prin intermediul unui festival anual organizat de un ONG local.

12.Este un raport calitate/preț bun

Veți câștiga mai mult din dolar sau euro în România, o țară cotată constant printre cele mai ieftine destinații din Europa – perfectă pentru călătorii cu buget redus și cei care doresc să profite la maximum de timpul lor plecat.

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.