1. Castelul Bran – cel mai vizitat loc de vacanta din Romania

Sugerat de Stephanie Craig de la Sofia Adventures

Castelul Bran din Romania este un loc superb in sine, dar rolul sau in mitul lui Dracula l-a facut sa devina cel mai vizitat obiectiv turistic din Romania.

Bram Stoker, autorul irlandez al lui Dracula, a plasat actiunea romanului intr-un castel din Transilvania, dar nu a mentionat în mod special Branul. Cu toate acestea, Castelul Bran este cel care se potriveste cel mai bine descrierii din roman, castigand astfel porecla „Castelul lui Dracula”.

Petrece timp explorand exteriorul, dar nu rata nici interiorul castelului. Pe siteul oficial poti gasi orele de vizitare ale castelului.

Castelul nu are o legatura directa cu Vlad Tepes, figura istorica pe care se baza Dracula. Cei interesati sa viziteze locurile conectate cu Vlad Tepes si Dracula, isi pot trece pe lista mai multe orase si castele din Transilvania, inclusiv Sighisoara unde se afla casa in care s-a nascut domnitorul valah.

Daca ai in plan o calatorie cu masina prin zona, citeste aici despre ce ar trebui sa porti cand calatoresti in Romania.

2. Delta Dunării – destinație unică în lume

Sugerat de Stella Jane de la Around the world in 24 hours

Delta Dunării este, cu siguranță, unul dintre cele mai minunate și extraordinare locuri de vacanță din România. Nicio altă țară din Europa nu are o deltă atât de protejată.

Nu este greu să ajungi la Tulcea din capitala, București, cu mașina sau trenul. Există multe agenții în Tulcea care oferă vizite de zi sau de jumătate de zi în Delta Dunării.

Delta Dunării în sine este locul ideal pentru iubitorii de animale și pentru observatorii  de păsări.

Aceasta pe motiv că este probabil cea mai extravagantă zonă de biodiversitate de pe planetă, poziționându-se pe locul trei după Marea Barieră de Corali și Insulele Galapagos.

Există câteva orașe încântătoare în Delta Dunării care sunt o oprire fenomenală pentru prânz. În orașul Mila 23, puteți lua un prânz prestabilit în mod obișnuit cu pește de proaspăt prins din Dunăre.

3. Transfagarasan – Votată de Top Gear drept cel mai încântător drum de pe planetă

Sugerat de Veronika Primm de la Travel Geekery

Indiferent dacă trebuie sau nu să mergi printre București și Sibiu, trebuie să mergi nu mai puțin de o dată pe popularul drum Transfăgărășan.

Votată de Top Gear drept cel mai încântător drum de pe planetă, drumul de 90 km lungime traversează lanțul muntos Făgăraș. Datorită înălțimii mari, este acoperită cu zăpadă în cea mai mare parte a anului. Se deschide în general în lunile iulie și octombrie. Serpentinele extraordinare fac aceast drum atât de frumoas.

În timpul iernii, drumul propriu-zisă este închis, totuși puteți ajunge în cel mai înalt punct folosind telecabina de la Balea Cascada.

În mod constant, când Lacul Balea îngheață, gheața este folosită pentru a construi un han de gheață, iar o noapte aici este cu siguranță o o experință de neuitat!

4. Cetatea Rasnov – unul dintre cele mai memorabile locuri din Romania

Sugerat de Crystal din Wandering Crystal

Cand vizitezi Cetatea Rasnov din Romania parca faci un pas inapoi in istorie. Situata in regiunea Transilvaniei, in apropierea Muntilor Carpati, in orasul Rasnov, Cetatea Rasnov este oprirea perfecta dintre Brasov si Castelul lui Dracula din Bran.

Cetatea medievala inaltata pe un varf de stanca a fost candva o fortareata si un loc de refugiu impotriva invaziei turcesti. Cetatea Rasnov are o istorie intunecata ce cuprinde si  fortarea prizonierilor turci sa construiasca o fantana cu promisiuni de libertate pentru a fi tradati pana la urma.

Una dintre cele mai extraordinare piese ale vizitei la fortificație este priveliștea deosebit de excelentă asupra pădurilor înconjurătoare și a Munților Carpați.

5. Castelul Peleș – unul dintre cele mai frumoase locuri din România

Sugerat de Elena Sergeeva de la Passion for hospitality

Designul arhitectural al acestui magnific castel este un amestec de stiluri clasice europene, estetica germana, eleganta italiana completata cu o nota de influenta renascentista. Dotarea cu facilitati moderne, cum ar fi un lift intern, telefon si toaleta, a fost unul dintre aspectele unice ale Castelului Peles.

Cele 160 de camere luxoase sunt decorate bogat, cu teme dedicate, avand influente franceze, turcesti si imperiale.

In interiorul castelului, poti admira mobilierul sculptat din lemn, mochete exclusive si vitralii uimitoare. Gradinile intinse sunt decorate cu fantani, statui si carari de marmura. In timpul iernii, castelul si gradinile dimprejur reprezinta cadrul perfect pentru un basm de iarna

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.