România este una dintre cele mai bine conservate bijuterii din Europa și este o țară a minunilor. Peisaje montane uluitoare, păduri curate, tradiții vechi de secole, orașe vibrante pline de artă, evenimente culturale pe tot parcursul anului și repere unice fac din România o țară pe care toată lumea ar trebui să o viziteze măcar o dată. Acest itinerar de două săptămâni vă va duce prin peisajele rurale bucolice ale țării, peisaje pitorești, castele frumoase, cetăți medievale și orașe fermecătoare.

Prima zi: București

Bucureștiul, frumoasa capitală a României, este unul dintre cele mai vii orașe din țară. Prezintă o combinație de muzee tradiționale și contemporane, arhitectură comunistă, parcuri grozave, clădiri maiestuoase și baruri și cafenele pline de viață. Petreceți-vă ziua rătăcind în Centrul Vechi. Vizitați monumentalul Palat al Parlamentului și Muzeul de Artă Contemporană situate în interior. Serpuiește în Parcul Cișmigiu sau mergi la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti dacă vrei să te simți ca într-un sat tradițional românesc. Pentru prânz sau cină, poți merge la Caru cu Bere, unul dintre cele mai bune restaurante tradiționale din București.

Ziua a doua: Bucuresti – Tulcea – Delta Dunarii

Din București, mergi spre Tulcea, situată lângă Delta Dunării. Din Tulcea, puteți face o plimbare cu barca cu un ghid local pe canalele deltei, descoperind satele îndepărtate și pădurile surprinzătoare. Pentru observatorii de păsări, aceasta este o destinație obligatorie, deoarece din aprilie până în septembrie, aici se adună 350 de specii de păsări.

Ziua a treia: Tulcea – Berca – Sinaia

Sinaia este un frumos oraș stațiune montană, cel mai bine cunoscut pentru adăpostirea spectaculosului Castel Peleș; fosta reședință de vară a regilor României și unul dintre cele mai fermecătoare castele din România. Construit de Carol I, palatul este astăzi un muzeu, expunând o arhitectură uluitoare neo-renascentista și nu mai puțin de 170 de camere care duc vizitatorii prin stilurile arhitecturale ale lumii. Alături se află Castelul Pelișor (versiunea mică a Castelului Peleș), care adăpostește inima Reginei Maria a României, unul dintre cei mai iubiți monarhi ai țării.

Ziua a patra: Sinaia – Bucegi – Bran

A patra zi este dedicată unei minuni naturale și Castelului lui Dracula. Părăsiți Sinaia și luați TransBucegi. Acesta este un traseu minunat care te va duce in Muntii Bucegi si obiectivele sale fantastice: Babele si Sfinxul. Sculptate în munți de Mama Natură, cele două minuni sunt unele dintre cele mai unice atracții ale României.

Mai departe, apare Castelul Bran, cocoțat pe o stâncă, dominând valea. În timp ce mulți îl raportează la mitul lui Dracula, castelul nu a fost niciodată casa vampirului însetat de sânge, dar a fost cu siguranță o inspirație pentru romanul lui Bram Stooker, Dracula. Vechea cetate a avut la un moment dat un rol strategic ca vamă între Țara Românească și Transilvania. Castelul de astăzi este o fortăreață, o reședință regală a Reginei Maria a României și un loc inspirator pentru creatori.

Ziua a cincea: Bran – Prejmer – Brașov

Descoperiți moștenirea săsească a României vizitând bisericile și cetățile fortificate surprinzătoare ridicate de coloniștii germani din Transilvania. Începeți cu Prejmer, cea mai mare biserică fortificată din sud-estul Europei. Pereții groși, cu camere de adăpost încorporate, protejează maiestuoasa biserică gotică. Fortificațiile au servit la protejarea locuitorilor din Prejmer de invadatorii străini. Fiecare familie avea o cameră sculptată în zidurile fortului. Structura a fost folosită ca port sigur în perioadele de asediu.

Încheiați-vă ziua la Brașov, una dintre cele șapte cetăți ridicate de sași și un oraș fermecător ascuns la poalele Carpaților. Cu ziduri și bastioane monumentale, Biserica Neagră este cea mai mare biserică gotică dintre Istanbul și Viena și se află pe cea mai îngustă stradă din Europa: Strada Corzii. Cu priveliști magnifice, Brașovul vă va fascina cu siguranță.

La doar 30 de minute de mers cu mașina se află Stațiunea Poiana Brașov, un paradis de schi iarna și un loc minunat pentru a face drumeții și a te bucura de priveliști uimitoare vara.

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.