Deși România nu oferă altitudinea Alpilor, este una dintre cele mai subestimate destinații de schi din Europa. Munții săi acoperiți cu zăpadă, cabanele pitorești din lemn și prețurile rezonabile au ajutat să-l facă un candidat de top printre pasionații de schi.

Consultați lista noastră cu cele mai bune 7 stațiuni de schi din România și faceți din Munții Carpați locul de joacă pentru iarnă.

1. Poiana Brasov

La doar două ore de mers cu mașina de București, Poiana Brașov este cea mai populară stațiune de schi din țară. Cu teleschiuri care ating 1.799 m (5.902 ft) în altitudine, oferă 24,5 km (15 mi) de pârtii, majoritatea verzi și albastre, făcând această stațiune perfectă pentru începători sau cei care își găsesc din nou picioarele la schi. Pârtiile sunt deschise de la 9:00 la 21:00 în timpul iernii, cu proiectoare pentru schiul de noapte. Poiana Brașov este cunoscută pentru barurile sale de după-ski. Mergeți la Aftăr Ski by Aftăr Stube pentru bere pe saci de fasole giganți, cu vedere la pârtii. Nu ratați Castelul Bran din apropiere, unde legenda spune că a trăit Contele Dracula!

2. Sinaia

Cunoscută pentru spectaculosul Castel Peleș, unul dintre cele mai fermecătoare din Europa, precum și pentru frumoasele sale vile interbelice, Sinaia este un hub de sporturi de iarnă cu cel mai înalt domeniu schiabil din România. Ajungând la o altitudine de 2.090 m (6.857 ft), Sinaia este mai sigură de zăpadă decât alte stațiuni de schi din țară. Cei 20 km (12 mi) de pârtii se adresează mai mult schiorilor de nivel mediu, cu o majoritate de pârtii roșii oferite. Schiorii avansați ar trebui să se îndrepte către zona Abrupt pentru pante mai abrupte și teren în afara pistei. Sinaia este una dintre cele mai bune opțiuni pentru o excursie de o zi la schi sau snowboard, combinată cu un city break.

3. Păltiniș

Lângă Sibiu, Păltiniş este cea mai veche staţiune de schi din ţară, fondată în 1894. Există doar două pârtii, deci terenul este limitat, dar sunt bine întreţinute şi bune pentru schiorii începători. În plus, există un mic parc de zăpadă pentru practicarea trucurilor de freestyle. În timpul săptămânii, pârtiile sunt relativ goale, dar pot deveni aglomerate în weekend. În afara zăpezii, puteți explora vilele vechi frumos conservate ale stațiunii, datând de la sfârșitul secolului al XIX-lea; unele dintre ele sunt deschise publicului.

4. Predeal

Predeal este una dintre cele mai populare statiuni montane din Romania, atat vara cat si iarna. Cu o altitudine mai mare decât vecina Poiana Brașov, oferă 8,5 km (5mi) de pârtii, deși sunt puțin mai scurte ca lungime. Este cunoscut și pentru că este unul dintre cele mai însorite locuri din România. Pistele sunt potrivite în cea mai mare parte pentru intermediari, construindu-și drum până la alergarea subteleferică mai provocatoare. Datorită locației Predealului pe Valea Prahovei, schiatul de aici poate fi ușor combinat cu o vizită la Castelul Peleș din Sinaia, precum și cu o excursie la Brașov.

5. Straja

Stațiunea de schi Straja din județul Hunedoara este relativ tânără, fiind deschisă în 2002. Majoritatea celor 12 pârtii ale sale, aflate la o altitudine de 1.445 m (4.740 ft), sunt iluminate noaptea, ceea ce o face o destinație perfectă pentru schi după apus. Cel mai lung este de 8 km (5 mi) lungime. Fiecare cursă are propriul lift pentru a reduce cozile, care sunt înlocuite în mod regulat cu modele noi. Principalul punct de vânzare al stațiunii este durata sezonului de schi, care durează din noiembrie până în aprilie. Straja include, de asemenea, o școală de schi și închiriere de schiuri, împreună cu 210 cabane, case de vacanță, pensiuni și vile din care să alegeți.

6. Muntele Mic

Statiunea montana Muntele Mic este situata la poalele versantului sudic al Muntilor Tarcu, la o altitudine de 1.525 m in judetul Caras Severin. Oferă pârtii de schi cu o lungime totală de aproximativ 7 km și se poate ajunge cu trenul (gara Caransebeș) sau cu mașina.

7. Rânca

Menționați pentru prima dată în anul 500 î.Hr. de Eschil și Herodot, Munții Parâng găzduiesc stațiunea de schi Rânca, oferind nouă pârtii de schi, majoritatea pentru schiori de nivel mediu și experți. Este o stațiune populară pentru cei care doresc să exploreze terenul din spate. Una dintre cele mai înalte creste muntoase din Carpați, la 2.519 m (8.264 ft), Munții Parâng pot fi văzuți de la kilometri în jur. Après-Ski Ranca este locul unde trebuie să mergeți după lifturile închise pentru pizza, muzică live și bere rece.

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.