1. Oameni prietenoși
Avem o vorbă în România („Omul sfințește locul”) și înseamnă că nimic nu contează mai mult decât oamenii. Oricât de minunată ar fi o țară, oamenii vor face întotdeauna diferența. Românii sunt renumiti pentru ospitalitatea și prietenia lor. Un bun lucru este că vei găsi oameni care vorbesc engleza în orice colț al țării.Tânăra generație îți va spune cu plăcere idei sau sfaturi, sau cel puțin te va îndruma în cea mai bună direcție.
2. Arhitectura Bucurestiului
În epoca comunistă, arhitectura interbelică extrem de elegantă a Bucureștiului ia adus orașului porecla de „Micul Paris”. Astăzi veți găsi un amestec perfect de palate vechi datând din secolul al XVIII-lea sau al XIX-lea și clădirile moderne din secolul XXI. Cea mai șocantă clădire din București este Casa Poporului colosală, cel mai nebun omagiu adus megalomaniei comunismului pe care îl vei vedea vreodată.
Această structură imensă este a doua cea mai mare clădire din lume după Pentagon. A fost construit în 1984 și găzduiește peste 3100 de camere și 13 niveluri subterane. Veți avea nevoie de un pașaport pentru a vizita acest lucru și costă aproximativ 14 euro. Astăzi găzduiește parlamentul.

3. Mănăstirile Pictate din Moldova
Partea de nord-est a țării găzduiește unul dintre cele mai pitorești locuri ale României. Grupul de 8 mănăstiri este format din biserici care datează din epoca medievală (secolele XIII-XVI). În câteva cazuri au fost construite pentru a servi drept locuri de înmormântare pentru familiile nobiliare. Sunt absolut unice și foarte bine conservate. Frescele exterioare și interioare de înaltă calitate evidențiază scene biblice din Noul și Vechiul Testament și chiar se laudă cu o nuanță unică de albastru („albastru de Voroneț”).

4. Restaurante istorice și mâncare delicioasă
Românii iubesc mâncarea. Oriunde ați merge în România, veți găsi fețe prietenoase bucuroși să vă servească niște mâncare de casă. Dacă vă îndreptați către un restaurant, rețineți că unele influențe germanice, turcești și maghiare se mai văd în bucătăria românească, dar păstrează totuși un caracter identificabil. Supa acrișoară tipică („ciorba”) este destul de unică, precum și alte alimente precum „sarmale”. Dacă intenționați să vizitați România, pregătiți-vă să vă întoarceți în țara de origine cu câteva kilograme în plus. Pe lângă mâncarea gustoasă, această țară est-europeană găzduiește restaurante foarte vechi, cu interioare frumoase, lemn ornamentat și tavane pictate.

5. Este accesibil
Chiar dacă face parte din Uniunea Europeană, România este o destinație la buget în care banii tăi străini merg mult. Prețurile la alimente și la hotel sunt scăzute în comparație cu Europa de Vest . Cafenelele și restaurantele pot fi mai scumpe în apropierea obiectivelor turistice celebre, dar sunt totuși la prețuri accesibile. În aceeași notă, taxele de intrare pentru castele sau muzee sunt foarte rezonabile, la fel și transportul public (metrou, taxi). Pe lângă aceasta, tot mai multe companii aeriene low-cost au început să conecteze marile orașe din România de Europa de Vest la un preț avantajos.
6. Peisaje virgine
România are o cantitate imensă de pădure netulburată precum și cea mai mare populație de urși bruni din întreaga Europă, fiind o destinație genială pentru iubitorii de natură. Munții Carpați străbat centrul țării, iar combinația de frumusețe naturală și sate îl face perfect pentru oricine dorește să facă drumeții sau doar să viziteze.
Carpații se laudă cu o fâșie frumoasă de vârfuri stâncoase înconjurate de șanțuri de pini și foioase. Multe peisaje nu au fost nealterate de oameni și o rețea destul de largă de colibe oferă cazare persoanelor suficient de curioși să călătorească pe vârfuri.

7. Sate vechi autentice și orașe medievale
Majoritatea oamenilor care au auzit de Transilvania sunt familiarizați cu numele din cauza lui Dracula, dar această parte a țării găzduiește câteva sate care au rămas neafectate de civilizația modernă, arătând ca acum două-trei secole. Partea centrală a țării se mândrește cu sate și orașe medievale frumos conservate, precum Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Cluj sau Sighișoara, ale căror cetăți unice te fac să te simți ca și cum ai revenit în timp.