În timp ce piețele de festival din țările mari ale Europei se pot simți puțin saturate, cele din cele mai adânci colțuri abia încep să se miște. Și pe măsură ce tot mai mulți fani se aventurează în afara drumurilor bătute în căutarea acestor pietre nedescoperite, ei continuă să crească și să crească.

România este una dintre acestea. O țară plină de farmec, cultură și, din fericire pentru fanii muzicii, o scenă de festival pe măsură.

România găzduiește unul dintre cele mai bune festivaluri de muzică europene, cel mai mare festival de muzică electronică având loc la Cluj-Napoca. Aceasta stabilește standardul, întrucât România este deschisă către o lume a rock, metal, house, EDM și, desigur, cea mai populară muzică din România. Iată zece alegeri care vor tenta cu siguranță orice gust muzical:

1. Untold Festival

Festivalurile din România nu ar fi complete fără acest adaos zguduitor. Având în vedere că biletele din prima etapă s-au epuizat la doar o lună de la deschiderea portalurilor, nu există nicio îndoială că acest al șaptelea capitol va fi pe placul mulțimii.

Organizatorii au pregătit o degustare a ceea ce puteți găsi, urmăriți prin postul Untold Radio găsit pe site-ul lor. Experiența Untold garantează magie, mister și noroc. Este considerat cel mai mare festival de muzică electronică din toată România și au filmele uimitoare care să demonstreze acest lucru.

Oaspeții vin din toată Europa pentru a experimenta ceea ce a fost numit Cel mai bun festival major în Premiile Festivalului European în 2015, după primul lor hit. Ei au revenit anual pentru a repeta succesul cu headlineri precum Hardwell, Martin Garrix, Avicii, Marshmello și Bastille.

2. Saga Festival

„SAGA este o mișcare. O mișcare pentru cei care iubesc muzica electronică. Pentru persoanele care trec granițele. Pentru oameni rebeli și deschisi la minte. Nu suntem indivizi; suntem un grup și împreună. SUNTEM SAGA.”

Începând vara cu Festivalul SAGA și o grămadă de nebuni. Acest festival se mândrește cu faptul că este ieșit din cutie și eliberează o lume a imaginației, creativității și fanteziei. Există 6 etape vizionare în care mintea ta va fi suflată la sunetele magice a peste 100 de artiști spectaculoși.

Festivalul SAGA se mândrește cu prezentarea unei game largi de muzicieni, acoperind cât mai multe genuri, deși poate nu muzica country românească. Vă puteți aștepta la deep house de la Black Coffee, electro de la Afrojack și German Disco de la Purple Disco Machine.

3. Neversea Festival

Pentru un festival care are doar trei ani, calitatea absolută a artiștilor de dans și pop pe care Neversea a văzut-o joacă pe priveliștile sale de coastă este cu adevărat remarcabilă; Hardwell, Tiësto, Fat Boy Slim, Rita Ora, Jason Derulo, Sean Paul, Afrojack, sunt doar câteva nume de stea.

Apoi, din nou, Neversea este de la mințile din spatele Untold și, așa cum știe oricine care este familiarizat cu Untold, asta înseamnă că nu există reținere.

Debutul lui Neversea a făcut din acesta cel mai mare festival de muzică organizat vreodată pe o plajă din România, primind peste 100 de artiști să cânte pe țărmurile sale însorite, iar de atunci a fost în sus și în sus.

4. George Ensecu Festival

George Enescu, cine nu-l cunoaște pe bărbat? Ei bine, permiteți-mi să vă prezint câteva informații: violonist clasic, pianist, dirijor și compozitor, Enescu ia cu adevărat acasă prețul principalului ponei de spectacol din România. Talentul părea să-i curgă prin vene, deoarece la vârsta de 10 ani (în 1891) acest mic uriaș a oferit deja un concert privat la Curtea din Viena pentru nimeni mai puțin decât împăratul Franz Joseph. A absolvit înainte de a împlini 13 ani, câștigând o medalie în timp ce era la ea, și a început o carieră muzicală glorioasă în România, Franța și Statele Unite. „Cel mai mare fenomen muzical de la Mozart” și „unul dintre cele mai mari genii ale muzicii moderne din lume” sunt multe dintre descrierile nu prea modeste ale Omului Muzicii. Nu prea ciudat atunci că cel mai important și de renume internațional eveniment de muzică clasică din România poartă numele lui. Ansambluri celebre precum Filarmonica din Viena, Filarmonica din Londra și Filarmonica din Stockholm au intrat în fazele sale (nu sunt prea originale când vine vorba de nume de grupuri, așa că se pare – ce zici de „Stockholmaniacs on Strings” sau „Der Klassiker Wiener” furtună?)

5. Astra Film Festival

Nu putem rata un festival de film de pe această listă, nu ești de acord? Și dacă mergi la unul în România, asigură-te că este Astra Film Fest, evenimentul internațional anual care se concentrează pe documentare ca specialitate. Răspândit pe parcursul a 7 zile, participanții pot urmări un palet de 3000 de lucrări trimise din nu mai puțin de 93 de țări, dintre care o serie de câștigători sunt selectați de un juriu de experți.

6. Artmania Festival

Dacă sunteți în căutarea unui loc în care arta și divertismentul să poată da înapoi o bere proverbială unul cu celălalt, acesta le face să vină. ARTmania înseamnă auto-exprimare și o notă de desfătare.

Este casa celui mai durabil festival rock autoproclamat din România. Vă puteți aștepta să facă apariția nume precum Within Temptation, HIM, The Gathering și Steven Wilson.

„Încă de la început, a fost conceput ca o platformă culturală menită să ofere publicului diverse evenimente și modalități de a experimenta diferite forme de expresie artistică, precum concerte, expoziții, lansări de carte sau proiecții de filme.

Acest loc comun de întâlnire a artiștilor cu publicul la nivel de sunet, culori, imagini sau litere, găzduit de Piață și de cetatea medievală, creează spațiul basmului și magiei care este cuprins în mod esențial în spiritul festivalului. ”

7. Electric Castle Festival

Electric Castle este un festival non-stop care se desfășoară pe parcursul a 5 zile – așa că nu vă așteptați la mult somn. Vă puteți aștepta la o gamă largă de artiști și divertisment constant. Indiferent dacă ești pasionat de muzică, modă, artă sau instalații captivante, acest festival legitim are totul.

Se întâmplă la castelul Banffy, care oferă petrecăreților vederi uimitoare și fericire absolută într-un reper românesc uitat.

„O gamă eclectică amestecată cu instalații și spectacole media noi, peisaje uluitoare și împrejurimi istorice creează o lume alternativă în care te poți pierde pentru a te regăsi.

Un eveniment de 5 zile, festivalul s-a impus ca un model de referință pentru producția de înaltă calitate și arhitectura impresionantă, apreciată la nivel internațional.”

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.